Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 | 18:59

Η Ύδρα τίμησε τον πολιούχο της, Άγιο νεομάρτυρα Κωνσταντίνο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και με κάθε λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Ύδρα γιόρτασε την μνήμη του πολιούχου Αγίου Νεομάρτυρα Κωνσταντίνου του Υδραίου με λιτάνευση των Τιμίων Λειψάνων και της Ιεράς εικόνας.

Σήμερα το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία στον Ι. Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στην περιοχή “Κιάφα” του οικισμού, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομου, συλλειτουργούντων του Μητροπολιτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και του Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλόθεου.

Ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος κήρυξε γλαφυρά τον Θείο Λόγο κάνοντας μνεία στη ομολογία και την συγνώμη στη ζωή μας αλλά και στον Νεομάρτυρα Άγιο Κωνσταντίνο τον Υδραίο που με το παράδειγμα του μέσω της συγνώμης και της ομολογίας Του αναδείχθηκε ομολογητής του Χριστού και κατατάχθηκε στους Αγίους της Εκκλησίας μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή με την Ιερή εικόνα του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου που υποβάσταζαν τιμητικά μαθητές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Ύδρας και με κληρικούς που μετέφεραν με κατάνυξη τα Τίμια Λείψανα του Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου.

Η λιτανευτική πομπή με τους μελωδικούς ήχους της μπάντας του Μουσικού Συλλόγου Ύδρας, από τον ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, διήλθε από την οδό Μητροπολίτου Ύδρας Ιεροθέου, την οδό Α. Μιαούλη με κατεύθυνση το λιμάνι της Ύδρας καταλήγοντας έξω από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα όπου οι αρχιερείς έκαναν δέηση και ο μητροπολίτης κ. Εφραίμ σε λόγο του προς τους πιστούς, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν αλλά και συμμετείχαν στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις, απευθύνθηκε στους μαθητές και σπουδαστές της ΑΕΝ λέγοντας τους να έχουν σαν φωτεινό παράδειγμα και προστάτη τους τον Νεομάρτυρα Κωνσταντίνο και ολοκληρώνοντας την ομιλία του ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και η εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Στις ιερές ακολουθίες έψαλαν ο χορός των ψαλτών «Αντιφωνικό Μέλος» υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Γεωργίου Καμαριάρη.

Πηγή: Ύδρας Πολιτεία – Φωτογραφίες:Σπήλιος Σπηλιωτης 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ