Στην Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Σιεματίτσε πραγματοποιήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2017 ένα ιστορικό γεγονός για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας. Ο Αρχιμανδρίτης Βαρσανούφιος Ντοροσκιέβιτς χειροτονήθηκε επίσκοπος Σιεματίτσε.

Ο νέος Επίσκοπος Σιεματίτσε εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Πολωνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στις 24 Αυγούστου 2017.

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, διαβάστηκε η απόφαση της Ιεράς Συνόδος για την εκλογή, παρουσία του Μητροπολίτη Βαρσοβίας Σάββα και των άλλων ιεραρχών που συμμετείχαν στο λαμπρό αυτό γεγονός.

Η τελετή συνεχίστηκε με το μήνυμα του νέου Μητροπολίτη στην οποία παρουσίασε τα βήματά του στη ζωή του για να ακολουθήσει αυτή την πορεία της διακονίας στην Εκκλησία. Ο Αρχιμανδρίτης Βαρσανούφιος Ντοροσκιέβιτς ευχαρίστησε τον Θεό για τη βοήθεια και την ευλογία που του προσέφερε, καθώς και όλους όσοι τον υποστήριξαν.

Την επόμενη μέρα 8 Οκτωβρίου 2017, τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σιεματίστε και εν συνέχεια, η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σάββα.

Τέλος, ο προκαθήμενος της Πολωνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας απευθύνθηκε στο νέο επίσκοπο Σιεματίτσε, με λόγους πατρικούς καλώντας τον να διακονήσει με θυσιαστική αγάπη τον συνάνθρωπο.