Χιλιάδες πιστοί από όλα τα μέρη της Ρουμανίας σπεύδουν να προσκυνήσουν τεμάχιο της δεξιάς χείρας της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης που μεταφέρθηκε την προηγούμενη Τετάρτη,  από την Κατερίνη, στο Ιάσιο.

Την ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλης τον αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Λεοντιάδη, πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιασίου Θεοφάνης, μαζί με ιερείς της Μητροπόλεως, ενώ στο κέντρο της πόλης ανέμεναν το ιερό κειμήλιο  χιλιάδες πιστοί, που ακολουθησαν την πομπή μέχρι τον Μητροπολιτικό Ναό όπου τελεστηκε Δοξολογία.

Ο Μητροπολίτης Ιασιου Θεοφάνης αναφέρθηκε στη ζωή της Αγίας Αικατερίνης της Μεγαλομάρτυρος και καλωσόρισε τον Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Λεοντιάδη. Το λείψανο της Αγίας Αικατερίνης τοποθετήθηκαν μέσα σε θόλο, δίπλα στο σκήνωμα της Αγίας Παρασκευής της Επιβατινής.

Το δεξί χέρι της Αγίας Αικατερίνης που μεταφέρθηκε στο Ιάσιο, φυλάσσεται στην πόλη της Κατερίνης. Το προσέφερε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Βαρνάβας (1954-1985),  που του ειχε δωρισει ο Αρχιεπίσκοπος Σινά Πορφύριος ο Γ’ στις 25 Νοεμβρίου, 1967 και τοποθετήθηκε στον καθεδρικό ναό Ανάληψης του Κυρίου Κατερίνης.

Ετικέτες: