Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 | 9:13

Η Χαλκίδα υποδέχθηκε την Τίμια Κάρα του αγίου Ραφαήλ από την Μυτιλήνη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Με χαρά, ευλάβεια και πληθωρική συμμετοχή του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού υποδέχθηκε η πόλη της Χαλκίδας και συγκεκριμένα η ενορία της Ευαγγελιστρίας, την Τιμία Κάρα του αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Ραφαήλ, εκ της Μυτιλήνης.

Την Τιμία Κάρα κόμισε, κατόπιν σχετικής έγκρισης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Καραμούζης, και την υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, το απόγευμα της Κυριακής, στα προπύλαια του ναού της Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος.

Αμέσως τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο στους πιστούς, τονίζοντας ότι ο άγιος Ραφαήλ είναι ο άγιος «του πόνου» κι ευχαρίστησε εκ μέρους του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού της πόλης τον πρωτοσύγκελο π. Ιάκωβο για την ευλογία του προσκυνήματος της Τιμίας Κάρας του αγίου Ραφαήλ, παρακαλώντας τον να διαβιβάσει τις ευχαριστίες αυτές και προς το σεπτό πρόσωπο του μητροπολίτη Μυτιλήνης.

Ο π. Ιάκωβος, με πολλή αγάπη ευχαρίστησε κι εκείνος τον μητροπολίτη Χαλκίδος, διαβιβάζοντάς του παράλληλα και τις ευχές του μητροπολίτη Μυτιλήνης

Χθες το πρωί τελέσθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντος του μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου και αρκετών ιερέων, με προεξάρχοντα αυτών τον πρωτοσύγκελο της μητρόπολης Μυτιλήνης, Αρχιμ. Ιάκωβο Καραμούζη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτης, προϊστάμενος του ναού αγίας Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος και Διευθυντή του Γηροκομείου της πόλης και ευχήθηκε εκ μέρους του κλήρου και του πιστού λαού και προς τον μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, ο οποίος σαν αυτή την ημέρα πριν 13 χρόνια, στις 12 Ιανουαρίου του 2002, ενθρονίσθηκε στον μητροπολιτικό ναό αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, ως επίσκοπος.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας, ο μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ευχήθηκε και εκείνος με πολλή αγάπη προς τον μητροπολίτη Χαλκίδος, μιλώντας για τα πολλά χρόνια φιλίας και αδελφικής αγάπης που τους συνδέουν, ενώ αντιφωνώντας ο μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Κορίνθου για την αγαπητική και τιμητική συλλειτουργία του και τους γεμάτους αγάπη λόγους του, τον π. Συμεών για το όμορφο κήρυγμά του, ενώ απευθυνόμενος προς τον κλήρο και τον λαό, τους παρακάλεσε να προσεύχονται διαρκώς στο Θεό για εκείνον ώστε, όσα καλά με πολλή αγάπη λέγονται για εκείνον, ο ίδιος να αγωνίζεται για να τα εφαρμόζει προς δόξαν Θεού και πνευματική ωφέλεια των πιστών της Εκκλησίας μας.

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ θα παραμείνει στην Χαλκίδα μέχρι τις 25 Ιανουαρίου. Στον ναό της Ευαγγελιστρίας θα τελούνται καθημερινά ακολουθίες, αγρυπνίες, κηρύγματα και πνευματικές ομιλίες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ