Ελλάδα

Η Χαλκίδα γιόρτασε την πολιούχο της Αγία Παρασκευή

Με αισθήματα χαρμολύπης, λόγω των πρόσφατων φονικών πυρκαγιών στην Αττική, η Χαλκίδα τίμησε την πολιούχο της Αγία Παρασκευή.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονύσιου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, του Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου και του οικείου Ιεράρχου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της θαυματουργού εικόνος και του ιερού λειψάνου της Αγίας Παρασκευής με την συνοδεία εκατοντάδων πιστών που συνέρρευσαν στον Ναό της πολιούχου.

Στο «Στρογγυλό» της Παραλίας Χαλκίδος, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δέηση, η οποία φέτος περιελάμβανε και ειδική ευχή για την ανάπαυση των εκ των καταστροφικών πυρκαγιών καέντων αδελφών, ενώ ο Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στην παρουσία των Αγίων στη ζωή μας.

Την κυριώνυμο ημέρα στον Όρθρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας και εν συνεχεία τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ. Ο Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ, κήρυξε και τον θείο λόγο αναφερόμενος στον στίχο της Προφητείας «Γυναίκα ανδρεία τίς ευρήσει;».

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου

Σχετικές Δημοσιεύσεις

«Το Θείον Πάθος» στον Άγιο Βλάσιο Αχαρνών

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ενημέρωση κληρικών της μητρόπολης Ιλίου για το trafficking

Ιλίου: «Ο Χριστός είναι ο άρτος που στηρίζει την καρδιά πνευματικά»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Χειροτονία νέου πρέσβυτέρου στην Αγία Τριάδα Πετρούπολης

Σπύρος Παπαγεωργίου

Πρωτοβουλίες του μητροπολίτη Ιλίου για την αντιμετώπιση του trafficking

Η Ελβετία συνεχίζει την χρηματοδότηση του Κέντρου Παλιννοστούντων της Εκκλησίας της Ελλάδος

Εκκλησία της Ελλάδος