Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 | 5:14

Η Τιφλίδα προειδοποιεί τη Μόσχα να μην προχωρήσει σε εισπήδηση

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Ανδρέας Λουδάρος Να μην προχωρήσει σε καταπάτηση των ορίων της Εκκλησίας της Γεωργίας καλεί τον Πατριάρχη της Ρωσίας ο Πατριάρχης της Γεωργίας.

Σύμφωνα με σημερινή επιστολή την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το Πατριαρχείο Γεωργίας, ο Πατριάρχης Ηλίας εκφράζει τον προβληματισμό του τόσο για τις επεκτατικές κινήσεις ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή της Τσχινβάλης όσο και για την φημολογούμενη πρόθεση του ρωσικού Πατριαρχείου να αποστείλει ιερείς να υπηρετήσουν στις περιοχές αυτές.

«Σύμφωνα με το Εκκλησιαστικό Δίκαιο, είναι απαράδεκτη η αποστολή των κληρικών στην δικαιοδοσία μας χωρίς την άδειά μας, τόσο για διακονία στα στρατιωτικά σωματεία όσο και σε λαϊκό χώρο. Αυτή η πράξη χειροτερεύει, επιδεινώνει την κατάσταση» γράφει χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

Αγιώτατε,
Σας χαιρετίζω με εν Χριστώ αγάπη και Σας απευθύνομαι για το εξής θέμα: με λύπη παρακολουθούμε το γεγονός που γίνεται στην περιοχή της Τσχινβάλης, όπου η Ρωσία αλλάζει τη θέση των συνόρων, καθώς και την απαγωγή ανθρώπων που κατοικούν κοντά στα σύνορα, βλέπουμε αυτό να γίνεται συνεχώς. Όλοι είναι ανήσυχοι για την απαγωγή και φυλάκιση του γνωστού χειρουργού κ. Βάζα Γκαπριντασβίλι. Αυτή η κατάσταση στην κοινωνία μας δικαίως προκαλεί μεγάλη ανησυχία και διαμαρτυρία.

Σε αυτό το πλαίσιο πολύ αρνητικά επέδρασε η είδηση, σύμφωνα με την οποία θέλετε να στείλετε νέους κληρικούς, αποφοίτους θεολογικών σχολών, για να διακονήσουν στα στρατιωτικά σωματεία στις περιοχές της Αμπχαζίας, Τσχινβάλης, Κιργιζιστάν και Αρκτικής.

Η Εκκλησία της Ρωσίας πάντοτε αναγνώριζε την δικαιοδοσία της Εκκλησίας της Γεωργίας τόσο στην Αμπχαζία όσο και στην περιοχή της Τσχινβάλης, γι’ αυτό η δήλωσή Σας είναι ακατανόητη για όλους εμάς και μας φέρνει σε δύσκολη θέση.

Σύμφωνα με το Εκκλησιαστικό Δίκαιο, είναι απαράδεκτη η αποστολή των κληρικών στην δικαιοδοσία μας χωρίς την άδειά μας, τόσο για διακονία στα στρατιωτικά σωματεία όσο και σε λαϊκό χώρο. Αυτή η πράξη χειροτερεύει, επιδεινώνει την κατάσταση.
Ελπίζουμε ότι θα λάβετε τα μέτρα για την διευθέτηση των σχέσεων μεταξύ των χωρών, των λαών και των Εκκλησιών μας.

Σας ευχόμαστε υγεία και επιτυχία στην διακονία Σας.

Με τιμή
† Ηλίας
Καθολικός – Πατριάρχηςπάσης Γεωργίας,Αρχιεπίσκοπος Μτσχέτης – Τιφλίδος,Μητροπολίτης Σοχούμης – Αμπχαζίας

 

 

Μετάφραση: Νικόλαος Γκουργκενίτζε για το Ρωμαλέω Φρονήματι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ