Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 | 12:53

Η τελευταία Παράκληση στην Παναγία της Τήνου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

“Αύτη την άφατον της του Θεού προς τους ανθρώπους αγάπης εδημοσίευσεν άβυσσον”

Με αυτά τα λόγια του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’ απευθύνθηκε απόψε προς τους πολυπληθείς προσκυνητές, που συνηύχοντο κατά την Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος στον αύλειο χώρο του Ιερού Ιδρύματος, προ του Ναού της Ευρέσεως, επιμαρτυρών την διδασκαλία της Εκκλησίας περί της αφάτου φιλανθρωπίας του Θεού για τον άνθρωπο, γεγονός που δημοσίευσε στον κόσμο η Παναγία.

Ενωρίτερα τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αποδόσεως της Δεσποτικής Εορτής της Μεταμορφώσεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, προ του πέρατος του οποίου η αγία Εικόνα με εκκλησιαστική τάξη, λιτανευτικώς εξήλθε του Πανιέρου Ναού, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ και του Ιερού Κλήρου προς την ευπρεπισμένη εξέδρα που τοποθετήθηκε με την φιλόπονη εργασία των υπαλλήλων του Ιδρύματος, όπου και άρχισε η Ακολουθία της Παρακλήσεως.

Προσκυνητές από το εξωτερικό και όλη την Ελλάδα, που καταφθάνουν στην Τήνο για την εορτή της Κοιμήσεως παρηκολούθησαν τις τελετές και συνευχήθηκαν, μαζί με τους Ιερείς, τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής, τον ευεργέτη του Φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, τους προϊσταμένους των Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στην Τήνο, προοδοιπορήσαντες Επιτρόπους, και τον χορό των ψαλτών.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ