Κυριακή 26 Μαΐου 2024 | 11:31

Η τελετή Dies Academicus του Ινστιτούτου Μεταπτυχικών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας στο Σαμπεζύ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, έλαβε χώρα η παραδοσιακή τελετή Dies Academicus (επίσημη έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους) του Ινστιτούτου Μεταπτυχικών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας στο Ορθόδοξο Κέντρο του Σαμπεζύ Γενεύης.

Μετά τον Αγιασμό και την ανάγνωση του μηνύματος της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ακολούθησαν οι ομιλίες του Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Μαξίμου, Διευθυντού του Ορθοδόξου Κέντρου, του Αρχιεπισκόπου Τελμησσού Ιώβ, Κοσμήτορος του Ινστιτούτου, και των καθηγητών Franz Mali, Αντιπρυτάνεως του Πανεπιστημίου του Φριβούργου και Christophe Chalamet, Αναπλητωτού Κοσμήτορος της Αυτονόμου Σχολής Προτεσταντικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου της Γενεύης.

Εν συνεχεία διενεμήθησαν τα πτυχία Master of Arts Θεολογικών Σπουδών (ειδίκευση: Ορθοδοξία και Διαχριστιανικές Σπουδές) του Πανεπιστημίου του Φριβούργου και τα Πιττάκια του Οικουμενικού Πατριαρχείου στους τέσσερις αποφοίτους αυτού του έτους, οι οποίοι είναι οι εξής: Γεώργιος Ζαχαριουδάκης (Οικουμενικό Πατριαρχείο), Λάζαρος Καλαϊτζίδης (Εκκλησία της Ελλάδος), Διάκονος Ευγένιος Καρακωνσταντάκης (Οικουμενικό Πατριαρχείο) και Χρήστος Ξηρός (Εκκλησία της Ελλάδος).  Εκ μέρους των αποφοίτων και των φοιτητών του Ινστιτούτου ομίλησε ο Διάκονος Ευγένιος Καρακωνσταντάκης.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους η κυρία Χαρά Σκολαρίκου, πρέσβυς της Ελλάδος στην Βέρνη, ο πρέσβυς κ.Παναγιώτης Στουρνάρας, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον εν Γενεύη Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Αθανάσιος Καφόπουλος, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Γενεύη, μέλη Εκκλησιαστικών θεσμών της Γενεύης και πολλοί προσκεκλημένοι.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με το Πολυχρόνιον προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα τελετών του Ορθοδόξου Κέντρου του Σαμπεζύ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ