Η πόλη του Ναυπλίου, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος, υποδέχθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια τεμάχιο Ιερού Λειψάνου της Αγίας, Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής και τεμάχιο Τιμίου Ξύλου, από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους.

Η υποδοχή έγινε στην είσοδο της πόλης του Ναυπλίου και με πομπή κατευθύνθηκαν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Της τελετής υποδοχής προεξήρχε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος κι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος. Της λιτανευτικής πομπής προηγείτο η φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλίέων.

Το Ιερό Λείψανο μετέφεραν πατέρες της Ιεράς Μονής, ύστερα από ευλογία του Καθηγουμένου, Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Ελισαίου, με επικεφαλής τον Ιερομόναχο π. Γερβάσιο.

Μετά την υποδοχή, ακολούθησε αρχιερατικός εσπερινός από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο. Στην υποδοχή παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο βουλευτής Αργολίδος Γ. Ανδριανός, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Β. Σιδέρης, αντιδήμαρχοι του δήμου Ναυπλίου, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών αρχών, ο σύλλογος Ποντίων Αργολίδος, μαθητές και πάρα πολύς κόσμος.

Το ιερό λείψανο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής και το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνουν προς προσκύνηση στον ναό ως την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 και καθημερινά θα τελούνται Ιερές ακολουθίες. Ειδικότερα, ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός καθημερινά, από τις 07:00 π.μ. έως αργά το βράδυ.

Η ηγιασμένη χείρα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους. Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, το ιερό αυτό λείψανο είναι άφθαρτο και διατηρείται σε φυσική θερμοκρασία.

Πρόκειται για την Αγία που πρώτη μαζί με τη Θεοτόκο αντίκρισαν τον Αναστημένο Χριστό και άκουσαν από τα χείλη του το «Χαίρε», την Αγία, από την οποία ο Χριστός είχε εκβάλει τα επτά δαιμόνια και μετά την Ανάστασή του, παρουσιάστηκε και της είπε το γνωστό «μη μου άπτου».

Ετικέτες: