Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε στην Καλαμάτα η σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Ταξιαρχών, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε, στο κήρυγμά του, στα μηνύματα της σημερινής ευαγγελικής περικοπής κι ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη, ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση που διανύουμε, την οποία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δημιούργησαν λίγοι και την επωμίζονται όλοι.

Ορμώμενος από την παρουσία του υποψηφίου προέδρου της Ν.Δ. κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του ευχήθηκε καλή δύναμη κι επιτυχία στην υποψηφιότητά του για το καλό της πατρίδας.

Στον εορτασμό παρέστησαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Π. Μαντάς, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς κι εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Λαμπρός ήταν και ο εορτασμός στο ιερό παρεκκλήσιο των Ταξιαρχών,στην πλατεία Μαυρομιχάλη. Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα υγεία και οι Ταξιάρχες να σκεπάζουν τη ζωή του κάθε πιστού.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: