Με κάθε λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη, εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας Ελληνικού Βούλας Βουλιαγμένης και Βάρης, η Δευτέρα μετά την Πεντηκοστή, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται η Σύναξη του Αγίου Πνεύματος.

Το απόγευμα της 31ης Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας Ε.Β.Β. και Β. κ. Παύλος, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, στον ανακαινιζόμενο ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Ελληνικού.

Μεταξύ των πιστών και ο δήμαρχος Αργυρούπολης και Ελληνικού κ. Ιωάννης Κωνσταντάτος, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων κ.α.

Ανήμερα της μεγάλης εορτής τελέσθηκε στο κατάμεστο από πλήθος πιστών Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γλυφάδας, ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. αρχιμανδρίτου Αλεξίου Ψωΐνου και συνιερουργούντων κληρικών του Ιερού Ναού.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γεώργιος Παπανικολάου καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, βρέθηκαν από το πρωΐ στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό.

Να σημειωθεί ότι ο μητροπολίτης κ. Παύλος δεν προεξήρχε του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, καθόσον την ίδια στιγμή ευρισκόταν στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην τελετή ενθρόνισης του εψηφισμένου μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδος. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: