Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 | 4:07

Η Σύναξη της Παναγίας “Άξιον Εστί” στο Άγιον Όρος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΟΠΗΣ Προεξάρχοντος του μητροπολίτη Σταγών κ. Θεοκλήτου τελέστηκε το βράδυ της Κυριακής ιερά αγρυπνία στον ιερό ναό του πρωτάτου στις Καρυές του αγίου όρους, για τον εορτασμό της ανάμνησης του θαύματος της παράδοσης του αρχαγγελικού ύμνου «Άξιον Εστί» προς την Παναγία.

Δεκάδες μοναχοί από τις ιερές μονές, τα κελιά και τις σκήτες της αθωνικής πολιτείας συμμετείχαν και παρακολούθησαν την ιερά αγρυπνία, αλλά και εκατοντάδες ήταν οι προσκυνητές που συνέρρευσαν από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην σύντομη ομιλία του ο μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος αναφέρθηκε στο θαύμα που τέλεσε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ ενώπιον της εικόνας της Θεοτόκου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Συμεών Διονυσιάτη και τα μέλη της ιεράς επιστασίας για την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν αλλά και για την πρόσκλησή τους να προστεί των ιερών ακολουθιών της πανηγύρεως.

Να αναφερθεί ότι η ιερή και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», βρίσκεται ενθρονισμένη στο ναό του Πρωτάτου στις Καρυές του αγίου όρους και Θεωρείται ότι είναι η κοινή προστάτιδα εικόνα όλων των αγιορείτικων ιερών μονών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ