Μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα,  η Σύναξη της Παναγίας “Άξιον Εστί” εν τω άδειν, στο ομώνυνο ιερό Προσκύνημα της Μητρόπολης Περιστερίου στο Αιγάλεω. Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Περιστερίου π. Γεράσιμος Καραμολέγκος, ο οποίος αναφέρθηκε στο θαυμαστό γεγονός της φανέρωσης του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στην Κοιλάδα του άδειν στις Καρυές του Αγίου Όρους. Τόνισε δε την ανάγκη να επικαλούμαστε τις πρεσβείες της Παναγίας σε κάθε μας ευχάριστη ή δύσκολη στιγμή καθώς, Εκείνη πρεσβεύει προς τον Υιό και Θεό μας.

Επίσης σύστησε στο εκκλησίασμα τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης Χρυσόστομο, λέγοντας πως “διακονεί στην μακρινή Αφρική και στην ιεραποστολή καθώς οι αποστάσεις που καλείται να διανύσει για να τελέσει την Θεία Ευχαριστία είναι πολύ μεγάλες”, κάνοντας παράλληλη αναφορά και στους σήμερα εορταζομένους Αγίους Αποστόλους Βαρνάβα, Βαρθολομαίο αλλά και τον ομολογητή και Επίσκοπο Συμφερουπόλεως Άγιο Λουκα τον ιατρό που αφιέρωσαν όλη τους την ζωή στην διακονία του Θεού και του ανθρώπου.

Η προσέλευση των πιστών στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας ήταν αθρόα και συγκινητική, ενώ όλο το εκκλησίασμα έψαλε το μεγαλυνάριο της Παναγίας .