Πανηγυρικά εόρτασε και εφέτος η Ιερά Σύνοδος την μνήμη του μεγάλου Αποστόλου των Εθνών Παύλου, ιδρυτή της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παύλου οδού Ψαρών. Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, Καισαριανής κ. Δανιήλ, Ύδρας κ. Εφραίμ, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Επίσκοπος Ανδίδων Χριστοφόρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης Χρυσόστομος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Toν πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ.

Το απόγευμα στον Ιερό Βράχο του Αρείου πάγου σε ανάμνηση του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την συμμετοχή Συνοδικών Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος, ετέρων Ιεραρχών και λοιπών κληρικών και μοναχών και του πιστού λαού. Κατά τον Εσπερινό θα πραγματοποιηθεί ομιλία.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ “Παύλος Δούλος (υπηρέτης) Θεού απόστολος “

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: