Με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια εορτάστηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο ναό των Παμμεγίστων Ταξιάρχων στο Μαπούτο της Μοζαμβίκης. Ο εφημέριος π. Χρήστος Sitoe περιέφερε με ευλάβεια τον Τίμιο Σταυρό στην τελετή της προσκύνησης.

Ο Θεοφ. Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος στο κήρυγμά του ανέφερε τον λόγο που η Ορθόδοξη Εκκλησία προβάλει τον Τίμιο Σταυρό στο μέσον της Αγίας & Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Η τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως μας δίνει το μήνυμα της αγάπης που εκχέεται από το Ξύλο του Σταυρού, καθώς και την ελπίδα ότι μετά την Σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση.

Τελειώνοντας ευχήθηκε στους πιστούς καλό υπόλοιπο της Σαρακοστής και καλή Ανάσταση. Η Θ. Λειτουργία τελέσθηκε στην Ελληνική, στη Πορτογαλική και στη Ρωσική γλώσσα. Στο τέλος δόθηκε κέρασμα στο ιεραποστολικό και πνευματικό κέντρο της Επισκοπής.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info