Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 | 3:28

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής δεν διακόπτει την κοινωνία με το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αμερική (ΡΟΕ Αμερικής), η οποία κηρύχτηκε αυτοκέφαλη από τo Πατριαρχείο της Μόσχας, δημοσιοποίησε στα τέλη Φεβρουαρίου εγκύκλιο του μητροπολίτη Αμερικής και Καναδά Τύχωνα, για το ζήτημα του αυτοκέφαλου της Ουκρανικής Εκκλησίας. Υπό την οπτική γωνία του Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως, το οποίο δεν αναγνωρίζει το αυτοκέφαλο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής, η εκκλησία αυτή είναι αυτόνομο μέρος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Ρωσικού Πατριαρχείου.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται πως η διαίρεση της ουκρανικής Ορθοδοξίας θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στους ορθόδοξους της Αμερικής. Η Ορθόδοξη Ρωσική Εκκλησία της Αμερικής αποδέχεται την απόφαση της Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για μερική διακοπή κοινωνίας με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και υποστηρίζει την πρόταση της Μόσχας για την έναρξη πανορθόδοξου διαλόγου σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία.

Ωστόσο, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής δεν θα διακόψει την κοινωνία με τον Οικουμενικό Θρόνο ως ένδειξη ενότητας στις σημερινές συνθήκες που δημιουργούν απειλή για αυτή την ενότητα”.

Αξίζει να σημειωθεί πως την προηγούμενη εβδομάδα συνήλθε η Σύναξη των Κανονικών Επισκόπων της Αμερικής στην οποία συμμετείχαν κανονικά οι Ρώσοι ιεράρχες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ