Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 | 5:01

Η Ρωσική εκκλησία ζητά να σταματήσουν οι αγιασμοί σε πυρηνικά όπλα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Δεύτερες σκέψεις υπάρχουν πλέον στους κόλπους της Ρωσικής εκκλησίας για την πρακτική των αγιασμών σε πυρηνικά όπλα.

Στις αρχές της εβδομάδας η Ρωσική εκκλησία παρουσιάσε ένα προσχέδιο ανακοίνωσης με την οποία μολονότι υπογραμμίζει τον ρόλο του αγιασμού στους Χριστιανούς που «προστατεύουν την πατρίδα» και «υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία» στη συνέχεια εξέφραζε προβληματισμό για την τακτική της ευλογίας όπλων μαζικής καταστροφής.

Οι Ρώσοι συχνά καλούν ιερείς να ευλογίσουν από αυτοκίνητα μέχρι διαμερίσματα ή τα διαστημόπλοια Σογιούζ πιστεύωοντας ότι έτσι θα εξασφαλίσουν τη Θεία βοήθεια.

Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης οι ιερείς ξεκίνησαν να ευλογούν στρατιώτες, μαχητικά αεροπλάνα, πολεμικά πλοία έως και καλάσνικοφ και βαλλιστικούς πυραύλους.

Στο έγγραφο, πάνω στο οποίο καλούνται να τοποθετηθούν οι πιστοί, σημειώνεται ότι «η ευλογία κάθε τύπου όπλου η χρήση του οποίου μπορεί να προκαλέσει τεράστιο αριθμό θυμάτων, συμπεριλαβμανομένων όπλων μαζικής καταστροφής θα πρέπει να αφαιρεθεί από την ιερατική πρακτική».

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις της Ρωσικής εκκλησίας με τον ρωσικό στρατό είναι πολύ στενές και έγιναν στενότερες με την απόφαση του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού να επιβλέπει την κατασκευή ενός τεράστιου καθερδικού ναού για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας στα περίχωρα της Μόσχας με τα εγκαίνια να προγραμματίζονται στις 9 Μαΐου, ημερομηνία στην οποία εορτάζεται η νίκη των σοβιετικών στρατευμάτων επί των Γερμανών Ναζί.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ | photo credit: patriarchia.ru

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ