Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια, εορτάσθηκε την Γ’ Κυριακή των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η εορτή της προσκυνήσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας, εις την Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας Ελληνικού Βούλας Βουλιαγμένης και Βάρης.

Σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γλυφάδας, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου κ. Παύλου και συλλειτουργούντων των εφημερίων του ναού, π. Γεώργιου, π. Ανδρέα και π. Μάριου.

Πλήθος πιστών παρακολούθησαν με αισθήματα κατανύξεως την περιφορά του πανίερου συμβόλου του Χριστιανισμού στο εσωτερικό του Ναού, το οποίο και προσκύνησαν κλίνοντας ευλαβικώς το γόνυ.

Προ της απολύσεως, σε κλίμα συγκίνησης, ο Μητροπολίτης κ. Παύλος τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αοιδίμου ιερέως Θεοδώρου Δούρου, που διακόνησε επί σειρά ετών το ναό της Αγίας Τριάδος.

Την παραμονή, ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ. Παύλος τέλεσε τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Γλυφάδας, συμπαραστατούμενος από τους εφημερίους του ναού π. Νικόλαο Καββαδία, π. Γεώργιο Καλαμάρη και π. Ανδρέα Λάμπρου.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδος. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: