Τε, 12/06/24 | 19:13

Η Παράκληση στο Ναό της Μεγάλης Παναγιάς από τον Μητροπολίτη Κορωνείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Έπειτα από πρόςκληςη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων την Κυριακή της Μεταμορφωσεως το εσπέρας χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και της Ι. Παρακλήσεως στον Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγιάς Νεαπόλεως.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος είπε :
Σκεφθήκαμε άραγε γιατί ο Θεός επέλεξε την ταπεινή κόρη της Ναζαρέτ για να γίνει μητέρα του ενανθρωπίσαντος Υιού Του ; Όχι βεβαίως για κάποια εξωτερικά χαρίσματα, αλλά για ” τον κρυπτόν της καρδίας άνθρωπον “. Για το κάλλος του “έσω ανθρώπου “την ομορφιά της ψυχής της. Όπως είπε και ο προφητικός λόγος ” πάσα η δόξα της θυγατρός του βασιλέως έσωθεν ” . Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ανέφερε εγκωμιαστικούς λόγους των Πατέρων της Εκκλησίας για την Παναγία και τόνισε ότι Αυτή μας καλεί και εμάς να μη ασχολούμεθα αποκλειστικά με τον έξω άνθρωπο,με το “φαίνεσθαι ” αλλά πρωτίστως με το ” είναι “.

Σήμερα παρουσιαζόμαστε συνήθως με ένα προσωπείο, που επιλέγει ο καθ ‘ ένας μας και προσπαθούμε,να κρυφτούμε πίσω από αυτό.

Όμως αυτή η προσπάθεια μας απορροφά την εσωτερική μας ικμάδα και μας αρρωσταίνει ψυχικά. Άλλωστε το προσωπείο αφήνει ρωγμές από τις οποίες διαφαίνεται

” η αφάνταστη ελαφρότητα του είναι “. Στροφή προς τα έσω λοιπόν ! Οχι για να κλειστούμε στον εαυτό μας,αλλά για να ανοίξουμε την καρδιά μας στη Χάρη του Θεού.

Αυτή με την δική μας ,βέβαια, προαίρεση και προσπάθεια μπορεί να μας αναμορφώσει εσωτερικά και να μας αγιάσει. Έτσι μόνο μπορούμε και εμείς να γίνουμε ψυχές

” θεόνυμφοι ” που θα έχουμε τον Χριστό ” κατοικούντα εν ταις καρδίας ημών “.

Τέλος οι ιερείς του Ναού ευχαρίστησαν τον Μητροπολίτη Κορωνείας και εκείνος ευχήθηκε σε όλους την προστασία της Παναγίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ