Ενοριακά

Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αντώνιο Άνω Πατησίων

Με κάθε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια, εορτάστηκε ο Μέγας ασκητής της Εκκλησίας, Όσιος Αντώνιος στην ομώνυμη ενορία των Πατησίων. Σήμερα το πρωί τελέστηκε η αρχιερατική Θεία λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, συμπαραστατούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Αδαμάντιο Αυγουστίδη και άλλους ιερείς.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Βελεστίνου, ανέφερε πως «στην ζωή μας πρέπει να έχουμε οδοδείκτες τους Αγίους της Εκκλησίας μας, που ως φάροι φωτίζουν τον δρόμο για την Βασιλεία του Θεού».

Τους ύμνους των ακολουθιών απέδωσαν οι μουσικολογιώτατοι χοροί των ιεροψαλτών. Στο τέλος της θείας λειτουργίας ευλογήθηκε το κόλλυβο του Αγίου, ενώ ο προϊστάμενος του ναού π. Θεολόγος Αλεξανδράκης ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Δαμασκηνού τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, τους ιερείς, τους χορούς των ιεροψαλτών, την Αντιδήμαρχο κ. Αθηνά Ζαφειροπούλου, την Διεύθυνση Τροχαίας, τον Δήμο Αθηναίων καθώς και τους δεκάδες εθελοντές που βοήθησαν με κάθε τρόπο στην διεξαγωγή της πανηγύρεως.

Απόψε το απόγευμα θα τελεστεί το ο μεθέορτος εσπερινός με το κτητορικό μνημόσυνο και εν συνεχεία η λιτάνευση της εικόνας.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ύμνοι και λόγοι για την Μεγάλη Εβδομάδα στον Άγιο Αντώνιο Άνω Πατησίων

Σπύρος Παπαγεωργίου

Κτητορικό μνημόσυνο και λιτάνευση στον Άγιο Αντώνιο Πατησίων

Στον Άγιο Αντώνιο Άνω Πατησίων τίμησαν δύο απόντες μητροπολίτες

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ο πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Αντωνίου στα Άνω Πατήσια

Γιώργος Δ. Φερδής

Η Ελλάδα τίμησε τον προστάτη των ναυτικών

Μαρία Αχιλλεοπούλου

Βελεστίνου: «Ας μην κρυβόμαστε, οι άρχοντές μας είναι χωρίς Θεό»