Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 | 21:23

Η Παναγία Τρυπητή, «οδηγός» στη ζωή και τον δρόμο μας!

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με τις ευλογίες τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι τα αποκαλυπτήρια του προσκυνηταρίου με την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής σε ψηφιδωτό, το οποίο «κοσμεί» πλέον την ανατολική είσοδο του Αιγίου επί της Νέας Εθνικής Οδού. Πρόκειται για μια ακόμα αξιέπαινη πρωτοβουλία του σεπτού Ποιμενάρχη μας που ως σκοπό έχει η Πολιούχος της πόλεως Ζωοδόχος Πηγή να αποτελεί στο εξής, όχι μόνο στήριγμα πίστης και ενίσχυσης διά τους πιστούς τής καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά και για τους χιλιάδες οδηγούς που περνούν καθημερινά από το συγκεκριμένο σημείο της «Ολυμπίας Οδού».

Η σημερινή σεμνή και λιτή τελετή, στην οποία παρέστησαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ιερείς αλλά και αρκετοί ευσεβείς χριστιανοί, ξεκίνησε με την τέλεση του αγιασμού. Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προέβη στα αποκαλυπτήρια του προσκυνηταρίου, ευχόμενος η Χάρη τής Υπεραγίας Θεοτόκου να σκεπάζει όλο τον κόσμο, πρεσβεύοντας στον Θρόνο του Υιού και Θεού Της για την σωτηρία όλων μας.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον σχεδιαστή και κατασκευαστή του προσκυνηταρίου, τεχνολόγο – πολιτικό μηχανικό Δημήτριο Χατζησοφιανό (κατάγεται από το Αίγιο) που ήταν παρών στην τελετή και στον οποίο προσέφερε ένα αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Τρυπητής.

Οι εργασίες κατασκευής τού προσκυνηταρίου ξεκίνησαν περί τα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκαν προχθές, Πέμπτη, με την τοποθέτηση της Ιεράς Εικόνας, την οποία φιλοτέχνησε ο Μοναχός Κουκουζέλης του Ιερού Λαυριωτικού Κελλιού Γεννήσεως της Θεοτόκου Αγίου Όρους. Η Ιερά Εικόνα έχει διαστάσεις 70εκ. Χ 1,10μ., ενώ το προσκυνητάριο είναι ύψους 3,5 μέτρων, πλάτους 1,20 μ. και πάχους 70 εκατοστών.

Η επιφάνειά του έχει επενδυθεί με «πλυμένη αντικέ» πέτρα (από λατομεία της Αλβανίας) και για την κατασκευή του εργάστηκαν τρεις χτίστες, ένας ηλεκτρολόγος και ένας τεχνίτης που προστάτευσε την Ιερά Εικόνα με τζάμι ασφαλείας με σκοπό να διατηρείται το ψηφιδωτό στην αρχική του μορφή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ