Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 | 23:12

Η Παναγία Σουμελά στον Βόλο – Αιχμές από Μητροπολίτη Ιγνάτιο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Το κειμήλιο του Ποντιακού Ελληνισμού, την μάνα των Ποντίων και την προστάτιδα του Όρους Μελά, την εικόνα της Παναγίας Σουμελά, που φυλάσσεται στην ομώνυμη Μονή στο Βέρμιο, υποδέχθηκε η πόλη του Βόλου και ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Την εικόνα μετέφερε ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων και υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του κλήρου και πλήθους πιστών.

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε πως “στην εποχή, που πολλοί στην πατρίδα μας επιχειρούν να αποϊεροποιήσουν τα πάντα, ό,τι διαφύλαξε το Έθνος μας στην μακραίωνη ιστορία του, η Παναγιά μάς ενώνει, μάς υπενθυμίζει τα λάθη μας, τις συνέπειες του διχασμού και υποδεικνύει την μόνη ενοποιό δύναμη του λαού, την Ορθόδοξη πίστη μας».

Επίσης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Βεροίας και τη συνοδεία του για την ευλογία μεταφοράς καθώς, όπως τόνισε, «υποδεχθήκαμε σήμερα ένα ιερό προσκύνημα, που ποθούσε η ψυχή μας, σε μια κρίσιμη εποχή για την πατρίδα μας».

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Παντελεήμονας είπε πως «η Παναγία Σουμελά είναι η στοργική μητέρα και ανεπαίσχυντη προστασία και βοήθεια του Ποντιακού Ελληνισμού, στις απειράριθμες τρικυμίες και τις αμέτρητες συμφορές που τον έπληξαν, εκεί όπου φύλαγε τις Θερμοπύλες του Ελληνισμού και της Ορθοδόξου πίστεώς μας”.

Η Εικόνα της Παναγίας Σουμελά θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ναό έως την Κυριακή 11/11.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ