Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 | 7:23

Η πανήγυρις Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στην Φθιώτιδα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Με κατάνυξη εορτάσθηκε την Παρασκευή 14 Ιουλίου η Ιερά μνήμη του σοφωτάτου διδασκάλου της Εκκλησίας μας, Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, στο ομώνυμο, νεοεγκαινιασθέν Ιερό Ησυχαστήριο που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Δίβρη στη θέση Καράϊνες, στο οποίο εγκαταβιεί ο Μοναχός Ισαάκ Πετεινός.

Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη ζωή του αγίου, τονίσας ότι ο Άγιος Νικόδημος με την αγιασμένη του ζωή και με το συγγραφικό του έργο εδόξασε τον Θεό και προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στην Εκκλησία. Τέλος προέτρεψε τους πιστούς να διαβάσουν τα συγγράμματά του, τα οποία βοηθούν τον άνθρωπο στην πνευματική ζωή και τους ευχήθηκε να έχουν πλουσία την ευλογία του Αγίου στη ζωή τους.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τον κτίτορα Μοναχό Ισαάκ, ο οποίος με τη συμπαράσταση όλων των Διβριωτών και άλλων δωρητών έχτισε επάνω στην κορυφή του βουνού τον Ναό του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου και επιτελεί πνευματικό έργο σε αυτό το άγονο και ερημικό μέρος της Δίβρης.

Επίσης αναφέρθηκε και στο λαμπρό και μοναδικό γεγονός των εγκαινίων του Ιερού Ναού του Ησυχαστηρίου, το οποίο έλαβε χώρα την Κυριακή 18 Ιουνίου ε.ε και πλέον ο Ναός είναι πλήρης χάριτος και ευλογίας Θεού.

Ακολούθως προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους στον προαύλιο χώρο του Ναού, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους προσκυνητές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ