Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 | 10:52

Η πανήγυρη του πολιούχου Αλεξανδρουπόλεως Αγίου Νικολάου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 η Εκκλησία μας εόρτασε την ιερά μνήμη του Αγίου Νικολάου, αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού και η Αλεξανδρούπολη πανηγύρισε για τον Πολιούχο και προστάτη Άγιό της.

Για τις πανηγυρικές εκδηλώσεις προσεκλήθησαν από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Θεοφ. Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, διευθυντής της Ε.Κ.Υ.Ο. της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το απόγευμα της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου και συγχοροστατούντων του Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρα και του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Πλήθος κόσμου και οι τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες παρακολούθησαν τον πανηγυρικό εσπερινό. Στο τέλος του εσπερινού ο Θεοφ. Σαλώνων μίλησε προς το εκκλησίασμα εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του προς τον Μητροπολίτη μας για την πρόσκληση να συνεορτάσουν μαζί τον πολιούχο της Αλεξανδρουπόλεως. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό έψαλλαν κατά το έθιμο ως δεξιός χορός οι ιεροψάλτες της Μητροπόλεώς μας και ως αριστερός χορός οι ιεροψάλτες της Μητροπόλεως Διδυμοτείχου.

Το πρωί της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο της εορτής του Αγίου Νικολάου προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρα και συλλειτουργούντων του Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου και του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.Ο Μητροπολίτης Ιλίου στην ομιλία του αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο Νικόλαο μέσα από το τροπάριο του εσπερινού “Μύροις παροικήσας αισθητώς…”. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος καλωσόρισε τον νέο Λιμενάρχη Αλεξανδρούπολης του ευχήθηκε για τη σημερινή εορτή του Αγίου των θαλασσών και του έδωσε ως δώρο μία εικόνα του αγίου Νικολάου.

Αμέσως μετά ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου Νικολάου στους δρόμους της πόλεως μέχρι την παραλιακή λεωφόρο όπου αναπέμφθηκε δέηση μπροστά από το Λιμεναρχείο Αλεξανδρουπόλεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ