Πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία τελέστηκε νωρίτερα το πρωί στον ναό του αγίου Δημητρίου των Όπλων στα Κάτω Πατήσια, ιερουργούντος του επισκόπου Μπίχατς και Πέτροβατς Σεργίου, από το Πατριαρχείο της Σερβίας, και συνιεργουργούντων ιερέων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οι κάτοικοι της περιοχής συνέρρεαν και σήμερα με ευλάβεια για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας της Γιάτρισσας που φιλοξενείται στον ναό, έως τις 28 Οκτωβρίου, και τα ιερά λείψανα του αγίου Δημητρίου καθώς και των τριών νεομαρτύρων αγίων Αββακούμ, Σεραφείμ και Μαρμαρίου, τα οποία δωρησε ο επίσκοπος κ. Σέργιος στον ναό του αγίου Δημητρίου κατά τη χθεσινή ακολουθία του εσπερινού.

Στο κήρυγμά του ο κ. Σεργιος αναφέρθηκε στον βίο του αγίου Δημητρίου, λέγοντας πως είναι ο σημαντικότερος άγιος και εξέχουσα προσωπικότητα στην ανθρώπινη ιστορία.  Έκλεισε το κήρυγμά του με τη φράση “όσο αγαπάμε, μαρτυρούμε” και ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα στους πιστούς.

Ο προϊστάμενος του ναού του Αγίου Δημητρίου των Όπλων, αρχιμανδρίτης Φιλούμενος Ρουμπής, ευχαρίστησε τον επίσκοπο για την παρουσία του στις εορταστικές εκδηλώσεις της ενορίας και εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί ξανά τον ναό ο επίσκοπος Σέργιος.

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: