Στην σκιά των θλιβερών γεγονότων και των πυρκαγιών που στοίχισαν την ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα στο Κερατσίνι.

Στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο οικείος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, συμπαραστατούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως.

Ο κ. Αλέξιος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο τάλαντο της ελεημοσύνης που είχε ο ιαματικός και ανάργυρος Παντελεήμων, τονίζοντας ότι όλοι έχουμε τάλαντα που πρέπει να καλλιεργήσουμε και να αυξήσουμε για την διακονία των ανθρώπων.

Επίσης ο κ. Αλέξιος εξήρε το φιλαθρωπικό έργο που επιτελείται στην ενορία, με τις άοκνες προσπάθειες του πρωτοπρεσβυτέρου π. Εμμανουήλ Καροφυλλάκη, ο οποίος επιβλέπει το Ίδρυμα “Στοργή Γερόντων” και όλα αυτά τα χρόνια έχει φροντίσει κοντά στους 1000 γέροντες και γερόντισες, πριν αναχωρήσουν για τα ουράνια.

Σήμερα στο Ίδρυμα φιλοξενούνται 62 συνάνθρωποί μας στους οποίους παρέχονται όλες οι υπηρεσίες περίθαλψης και σίτισης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα 81 θύματα από την πύρινη λαίλαπα.

Από την πλευρά του ο π. Εμμανουήλ ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη κ. Αλέξιο για την αγάπη και την εμπιστοσύνη όλα αυτά τα χρόνια, ενώ ενημέρωσε πως το καθιερωμενο γλέντι που ακολουθεί μετά την λιτάνευση φέτος θα ματαιωθεί λόγω των θλιβερών γεγονότων με τις φονικές πυρκαγιές.

Ετικέτες: