Με μεγαλοπρέπεια και μεγάλη συμμετοχή πιστών τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ταύρου, όπου υπάρχει παρεκκλήσιο κάτω από τον κυρίως ναό και φυλάσσονται εκεί τα ιερά λείψανα των Αγίων Δημητρίου και Νέστορος.

Προεστός ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Νάκος, Γεν. Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Ι.Α.Α., συλλειτουργώντας με τον προϊστάμενο του Ναού Αρχιμανδρίτη π. Χριστοφόρο Καμπίτση.

Ο π. Ειρηναίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου και στη σημασία του αίματος του μαρτυρίου που χύνεται ακόμη και σήμερα. Επίσης στον λόγο του αναφέρθηκε στους νεομάρτυρες όπου κατά χιλιάδες σε όλο τον κόσμο, ιδίως και σήμερα δίνουν την ζωή τους για την πίστη τους στον Χριστό – στον αληθινό Θεό.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Καμπίτσης, ευχαρίστησε τον π. Ειρηναίο για την παρουσία του τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, όλους τους ενορίτες και όλους τους εορτάζοντες.

Ο Μεγαλομάρτυς Άγιος Δημήτριος να πρεσβεύει στον Πανάγαθο Θεό και να μας δίνει δύναμη, σήμερα εν έτει 2017, να πιστεύουμε στον Χριστό ουσιαστικά και όχι επιδερμικά.

Η θαυματουργή εικόνα του Αγίου Δημητρίου, η οποία μεταφέρθηκε από το χωριό Μπαξέκιο της επαρχίας Δέρκων της Κωνσταντινούπολης, κατά την περίοδο της Μικρασιατικής καταστροφής το 1922 και φυλάσσεται σε ξυλόγλυπτο εικονοστάσιο στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ταύρου.

Πεφάνης Δ. Ιωάννης / Orthodoxia.Info

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: