Ελλάδα

Η πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου στην Σκύρο

Με αναστάσιμη λαμπρότητα και με τις δέουσες τιμές εόρτασε τον Πολιούχο και Προστάτη της Άγιο Γεώργιο το νησί της Σκύρου. Την παραμονή το απόγευμα αφίχθη με το ΕΠ/ΟΧ ΑΧΙΛΛΕΑΣ στο λιμάνι της Λιναριάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ με τη συνοδεία του και κατόπιν μετέβησαν στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου όπου ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου προεξήρχε του Αρχιερατικού Εσπερινού με την συμμετοχή όλων Ιερέων της Νήσου.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις συμμετείχε και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους (μετόχι της οποίας αποτελεί η μονή Αγίου Γεωργίου Σκύρου), Ιερομόναχος Πρόδρομος, ο οποίος και υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κκ Σεραφείμ και την Συνοδεία του.

Την δε κυριώνυμον ημέρα ετελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο κ. Σεραφείμ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή της θαυματουργής εικόνας του Αγίου Γεωργίου και άλλων Αγίων Εικόνων με προορισμό το Δημαρχείο όπου τελέσθηκε Αγιασμός. Μετά την επιστροφή στην Ιερά Μονή ακολούθησε εόρτια τράπεζα για όλους τους προσκυνητές.

Παρόν στην λαμπρή πανήγυρη έδωσαν ο Υφυπουργός Μεταφορών Υποδομών κ. Νικόλαος Μαυραγάνης, οι Αρχές της Νήσου, ο Δήμαρχος κ. Μιλτιάδης Χατζηγιανάκης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ο Διοικητής της 135ης Σμηναρχίας Μάχης της Πολεμικής Βάσης της Νήσου και το τιμητικό άγημα που πλαισίωσε την Ιερά Εικόνα , ο Λιμενάρχης Σκύρου ο Διοικητής του Α. Τ. Σκύρου και πολλοί παράγοντες της νήσου.

Ο Σεβασμιώτατος μετέβει στην Αεροπορική Βάση της Σκύρου όπου και ετέλεσε τρισάγιο για τον αείμνηστο Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο παρουσία του Υφυπουργού Μεταφορών κ. Νικολάου Μαυραγάνη και Αξιωματικών της Αεροπορικής Βάσης.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως 

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Εκοιμήθη η Ηγουμένη της Μονής Μάτζαρη στον Οξύλιθο Ευβοίας

Σπύρος Παπαγεωργίου

Χρυσό Ιωβηλαίο του Μητροπολίτη Καρυστίας & Σκύρου κ. Σεραφείμ

Σπύρος Παπαγεωργίου

Τιμητική εκδήλωση για τα 50 χρόνια αρχιερατείας του Μητροπολίτη Καρυστίας

Σπύρος Παπαγεωργίου

Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μάτζαρη: ένα ιστορικό μοναστήρι της Εύβοιας

Σπύρος Παπαγεωργίου

Η Χαλκίδα γιόρτασε την πολιούχο της Αγία Παρασκευή

Σπύρος Παπαγεωργίου

H εορτή του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στην Μητρόπολη Καρυστίας