Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας στην ομώνυμη Ενορία στο Λαύριο.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία της εορτής προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος , ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο.

Παραμονή της εορτής, Ιερείς και πιστός λαός από τα Μεσόγεια και τη Λαυρεωτική τίμησαν τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα συμμετέχοντας στον πανηγυρικό εσπερινό και τη λιτανεία της Ιεράς Εικόνος που ακολούθησε εν μέσω των οδών της Ενορίας. Εψαλλε η Χορωδία Λαυρίου υπό την μουσική διεύθυνση του μαέστρου κ. Θεόδωρου Λεμπέση, ενώ στη λιτανεία παιάνισε η Δημοτική Φιλαρμονική Λαυρίου με τη συνοδεία μελών των Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλεώς μας.

Ανήμερα της εορτής, ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο έργο, στην αποστολική περιοδεία και τη θαυματουργική παρουσία του Αποστόλου Ανδρέου ανά τους αιώνες στον κόσμο και την ιστορία.

Τέλος, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Συρίγος ευχαρίστησε θερμά τον μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο για την τιμητική παρουσία του.

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Μπερδούσης

Εκ της γραμματείας του Ιερού Ναού

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: