Ελλάδα

Η πανήγυρη της Παναγίας Θεολογίτισσας του Θεολόγου Διρφύων

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και πάνδημη συμμετοχή εορτάσθηκε η απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Ιστορικό προσκύνημα της Παναγίας της Θεολογίτισσας του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγ. Ιωάννου Θεολόγου στο Δ.Δ Θεολόγου Διρφύων.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός και ακολούθησε λιτανεία γύρω από τον Ναό, της εικόνας της Θεοτόκου που χρονολογείται από το 1857 μ.Χ. .

Στον Εσπερινό προεξήρχε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Παπακωνσταντίνου, προϊστάμενος του Ναού των Ευβοέων Αγίων, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.

Την κυριώνυμη ημέρα το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, όπου προεξήρχε ο αρχιμανδρίτης Νεόφυτος Χασάν, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Κούβαρης από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Πολυπληθής ήταν και η προσέλευση ευλαβών προσκυνητών, που έφτασαν με κάθε τρόπο στο εορτάζον Προσκύνημα της Παναγίας της Θεολογίτισσας από πολλές περιοχές της Εύβοιας και της Αθήνας.Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Διρφύων καθώς και οι Αντιδήμαρχοι.

Στο Ιερό Αναλόγιο έψαλε ο Βυζαντινός Χορός «Ψαλτικής Διάκονοι», υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Ιωάννη Τσούνη, ενώ η μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας παιάνισε κατά την λιτάνευση της εικόνας .

Την λαμπρή και άρτια διοργάνωση της ιεράς πανηγύρεως επιμελήθηκε ο εφημέριος και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγ.Ιωάννου Θεολόγου ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος του Ιερού Προσκυνήματος π. Γεράσιμος Βασιλόπουλος με βοηθούς τους Εκκλησιαστικούς Συμβούλους και εθελοντές ενορίτες του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Θεσπιών: «Ο Όσιος Παϊσιος δεν ήταν ούτε μέντιουμ, ούτε αστρολόγος της πλάκας»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Διπλωματικές Εξετάσεις στην Σχολή Β.Μ. της Μητροπόλεως Χαλκίδος

Ι.Μ. Χαλκίδος

Σε κλίμα συγκίνησης το ΝΙΜΤΣ αποχαιρέτησε την κάρα της Αγίας Παρασκευής

Σπύρος Παπαγεωργίου

Υποδοχή της κάρας της Αγίας Παρασκευής στο ΝΙΜΤΣ

Σπύρος Παπαγεωργίου

Εκδήλωση για τα 50 χρόνια από τα εγκαίνια της πρώτης ενορίας στην Κάνηθο Χαλκίδος

Ι.Μ. Χαλκίδος

Τον Άγιο Μεθόδιο τίμησαν στην Παναγία Φανερωμένης Νέας Αρτάκης