Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 | 0:13

Η πανήγυρη της Παναγίας Θεολογίτισσας του Θεολόγου Διρφύων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και πάνδημη συμμετοχή εορτάσθηκε η απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Ιστορικό προσκύνημα της Παναγίας της Θεολογίτισσας του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγ. Ιωάννου Θεολόγου στο Δ.Δ Θεολόγου Διρφύων.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός και ακολούθησε λιτανεία γύρω από τον Ναό, της εικόνας της Θεοτόκου που χρονολογείται από το 1857 μ.Χ. .

Στον Εσπερινό προεξήρχε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Παπακωνσταντίνου, προϊστάμενος του Ναού των Ευβοέων Αγίων, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.

Την κυριώνυμη ημέρα το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, όπου προεξήρχε ο αρχιμανδρίτης Νεόφυτος Χασάν, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Κούβαρης από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Πολυπληθής ήταν και η προσέλευση ευλαβών προσκυνητών, που έφτασαν με κάθε τρόπο στο εορτάζον Προσκύνημα της Παναγίας της Θεολογίτισσας από πολλές περιοχές της Εύβοιας και της Αθήνας.Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Διρφύων καθώς και οι Αντιδήμαρχοι.

Στο Ιερό Αναλόγιο έψαλε ο Βυζαντινός Χορός “Ψαλτικής Διάκονοι”, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Ιωάννη Τσούνη, ενώ η μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας παιάνισε κατά την λιτάνευση της εικόνας .

Την λαμπρή και άρτια διοργάνωση της ιεράς πανηγύρεως επιμελήθηκε ο εφημέριος και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγ.Ιωάννου Θεολόγου ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος του Ιερού Προσκυνήματος π. Γεράσιμος Βασιλόπουλος με βοηθούς τους Εκκλησιαστικούς Συμβούλους και εθελοντές ενορίτες του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ