Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε η Μητρόπολη Ιλίου την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, την Παρασκευή της Διακαινησίμου στις 20 και 21 Απριλίου.

Στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Ιλίου στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος, κηρύττοντας επίκαιρα για την Ανάσταση του Κυρίου μας, καθώς και για την Παναγία μας, ευχαριστώντας το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα για την πρόσκληση και φιλοξενία, καθώς και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Συμεών Αυγουστάκη και τους εφημερίους του Ιερού Ναού.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου Μενιδίου, εορτάζεται επίσης η πανήγυρη της Ζωοδόχου Πηγής και στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο οικείος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Την κυριώνυμο ημέρα της πανηγύρεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Ιλίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Μάξιμος Αδαμίδης, λέγοντας για την αποχριστιανοποίηση του Λαού μας και για την ανάγκη στο να έρθει σε επαφή ο κόσμος μας με την Παναγία για να υπάρξει πνευματική πρόοδος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας χειροθέτησε σε πνευματικό τον νέο Εφημέριο του Ιερού Ναού π. Στυλιανό Τζινευράκη.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: