Η πανήγυρη της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας στο Παγκράτι

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Στον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου Παγκρατίου τιμάται η μνήμη της οσιομάρτυρος Αναστασίας της Ρωμαίας όπου φυλάσσεται και τεμάχιο λειψάνου.

Στην σημερινή πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών.

Ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Αγίας Αναστασίας λέγοντας πως «εκ νεότητος επέλεξε μια ζωή αγάπης, ολοκληρωτικής αφιέρωσης, υπακοής και προσφοράς. Η πορεία της μέσα στον κόσμο προκάλεσε τον φθόνο του διαβόλου που είναι «ο Θεός του εγωισμού», ο οποιος δεν άντεχε να βλέπει την Αγία να είναι δωσμένη ολοκληρωτικά στον Θεό του αντιεγωισμού, στον Θεό της Σταυρικής αγάπης και της προσφοράς».

Ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπογράμμισε πως «οι πειρασμοί, λογισμοί, δοκιμασίες κολακείες και φρικτά μαρτύρια συνθέτουν το κοκτέηλ του φθόνου που βίωσε η Αγία Αναστασία».

Ο Επίσκοπος Θεσπιών αφού ευχαρίστησε τους ιερείς του ναού για την πρόσκληση να συμμετάσχει στην δεύτερη πανήγυρη του ναού, τόνισε πως «ο δρόμος που μας δείχνει σήμερα η Αγία Αναστασία η Ρωμαία για να ξεπεράσουμε τον φθόνο, είναι ένας δρόμος σταθερότητας, πίστης, αφοσίωσης, ακεραιότητας, προσφοράς και αγάπης».

Φωτογραφίες: Γιάννης Πλευρίτης / Orthodoxia.Info

Tagged: