Περισσότεροι από 350 νεαροί μουσικοί και χορωδοί από όλο τον κόσμο, ενώθηκαν μουσικά στην ιστορική σκηνή του Ηρωδείου κάτω από τον επιβλητικό βράχο της Ακρόπολης και γιόρτασαν τη δύναμη της μουσικής και την ικανότητά της να γεφυρώνει λαούς, θρησκείες, πολιτισμούς.

Η Νεανική Ορχήστρα Sistema Europe (SEYO) αντιπροσωπεύει το υψηλότερο επίπεδο της δουλειάς που κάνει το πρόγραμμα Sistema στην Ευρώπη συνολικά. Αποτελείται από 350 νεαρούς μουσικούς, ηλικίας 10-26 ετών και 30 δασκάλους μουσικής από 27 χώρες του κόσμου κι εφαρμόζουν τα προγράμματα, με στόχο την κοινωνική ένταξη μέσω της μουσικής.

Τα μέλη της ήρθαν φέτος, στην Αθήνα για το SEYO 2017 Summer Camp (από 19/7 έως 2/8) και συναντήθηκαν με την πολυπολιτισμική χορωδία και ορχήστρα του El Sistema Greece, στην οποία ανήκει και η Παιδική Χορωδία του ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΥ ΚΔΑΠ Μοσχάτου της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ι.Α. Αθηνών.

Η μεγάλη συναυλία στην ιστορική σκηνή του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, ήταν το αποκορύφωμα αυτής της συνεργασίας. Μια πολυεθνική ομάδα νέων μουσικών και χορωδών, σ’ αυτό τον ιστορικό χώρο, προώθησε το μεγαλείο της τέχνης της μουσικής με μια ανεπανάληπτη συναυλία, την οποία οι συμμετέχοντες κατέγραψαν ως ανεκτίμητης αξίας εμπειρία ζωής.

Την ορχήστρα διηύθυναν διεθνώς καταξιωμένοι μαέστροι, που συνδέονται με το κίνημα El Sistema, ανάμεσά τους και η διακεκριμένη Ελληνίδα μαέστρος Φαίδρα Γιαννέλου. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιελάμβανε έργα των Händel, Beethoven, Brahms και Bizet καθώς και επιλεγμένα κομμάτια ελληνικής και αραβικής παραδοσιακής μουσικής.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info