Ελλάδα

Η πάνδημη λιτάνευση της Παναγίας της Βουρλιώτισσας στη Νέα Φιλαδέλφεια

Μεγαλοπρεπώς και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών η Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας τίμησε πανηγυρικά τη Σύναξη της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος Παναγίας της «Βουρλιωτίσσης», Πολιούχου και Προστάτιδος της Ν. Φιλαδέλφειας.

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 τελέσθηκε Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας κ. Εφραίμ, ο οποίος και χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και συνιεργουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ. Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε για την τιμητική πρόσκληση τον οικείο Ποιμενάρχη Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας (Λκ. στ’ 31-36) και συγκεκριμένα στα λόγια του Κυρίου «ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθροὺς ὑμῶν», τα οποία, όπως ανέφερε, σηματοδοτούν την απαρχή μίας νέας εποχής, αλλά κι ενός νέου ανατρεπτικού τρόπου ζωής για όλη την ανθρωπότητα. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε χαρακτηριστικά: «η αγάπη προς τους εχθρούς μας είναι ο δρόμος από τον οποίο φανερώνεται η αγάπη του Θεού σε όλους μας», παροτρύνοντας όλους: «να αγαπάμε με τον τρόπο που αγαπά ο Θεός».

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των εν τη Μικρασιατική καταστροφή αναιρεθέντων Βουρλιωτών, πατέρων και αδελφών ημών.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε πάνδημος Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Θεομήτορος στους δρόμους της Ν. Φιλαδέλφειας υπό τους ήχους και τη συνοδεία φιλαρμονικής, του ιερού κλήρου, τοπικών αρχόντων, εκπροσώπων Μικρασιατικών Συλλόγων και Σωματείων καθώς και πλήθους πιστών.

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο πανηγυρικός εσπερινός της Βουρλιώτισσας

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Με αρχιερατικό συλλείτουργο η πρώτη Θ. Λειτουργία του νέου Μητροπολίτη Περιστερίου

Αναδημοσίευση

Η λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Νικολάου Πλανά

Γιώργος Δ. Φερδής

Η πανήγυρη της Αγίας Φωτεινής στο κέντρο της Αθήνας

Λαμπρή λιτανεία της Αγίας Φιλοθέης στην Πλατεία Μητροπόλεως

Γιώργος Δ. Φερδής

Μνήμες και συγκίνηση στη συνάντηση της Ένωσης Αποφοίτων της Σχολής Κορίνθου

Σπύρος Παπαγεωργίου

Στις εκδηλώσεις της Εστίας Θεολόγων Χάλκης ο μητροπολίτης Βρυούλων

Γραφείο Ρεπορτάζ