Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 | 16:10

Η Ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην Αίγυπτο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η Ορχήστρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΚΑΝΩΝ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι έτοιμη για να παίξει οπουδήποτε.

Με απόλυτη λοιπόν επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο υπέροχες συναυλίες στις Όπερες τόσο στο Κάιρο όσο και στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 23 και 25 Μαΐου αντίστοιχα, προσκεκλημένοι από τις Ελληνικές Κοινότητες και το Υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου.

Η Ορχήστρα υπό την διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντού κ. Γεωργίου Δεμελή, απέδωσε υπέροχα τραγούδια τα οποία έντυσε με την ζέστη και μοναδική φωνή της, η Σοφία Μάνου, η οποία καταχειροκροτήθηκε για το ήθος και την υπέροχη ερμήνεία των τραγουδιών της συναυλίας με τίτλο «Η Μουσική των Ελλήνων» με τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών και ξεσήκωσε και τις δύο αίθουσες τόσο την αίθουσα του Καΐρου όσο και της Αλεξάνδρειας.

Στο ταξίδι στο Κάιρο είχε την ευκαιρία να συνοδέψει και ο διευθυντής του Ιδρύματος Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος, ο οποίος παρουσίασε την Ορχήστρα στο κοινό λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι περήφανος που η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Ιδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής έχει μία τέτοια Ορχήστρα στην αγκαλιά της, καθώς επίσης έδωσε την χαρά να πει και ο ίδιος δύο τραγούδια.

Στη συνέχεια η Ορχήστρα ταξίδεψε στην Αλεξάνδρεια, όπου την επόμενη μέρα της συναυλίας στην Όπερα, επιισκέφθηκε και πήρε την ευλογία του πατριάρχου Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ