Με τη δέουσα λαμπρότητα τίμησαν οι κάτοικοι της Νέας Καλλικράτειας στη Χαλκιδική και των γύρω περιοχών τη μνήμη της Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής, η οποία γεννήθηκε στους Επιβάτες της Προποντίδας της Θράκης, στις αρχές του 10ου αιώνα.

Η Αγία κατά την ασκητική ζωή της έμεινε τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής της στην Καλλικράτεια, διακονώντας το Ναό των Αγίων Αποστόλων. Το σκήνωμα της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται το Ιάσιο της Ρουμανίας. Η Αγία Παρασκευή θεωρείται προστάτις Αγία των Βαλκανίων και την τιμούν στη Βουλγαρία, στη Σερβία και στη Ρουμανία!

Οι κάτοικοι της Ν. Καλλικράτειας τιμούν ιδιαίτερα την Οσία και την Παρασκευή τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και λιτάνευση της εικόνας της Οσίας στους δρόμους της Ν. Καλλικράτειας. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, κ. Χρυσόστομος και παρέστησαν οι Μητροπολίτες Γέρων Δέρκων Απόστολος και Κασσανδρείας Νικόδημος.

Το πρωί του Σαββάτου τελέστηκε Όρθορς και Θ. Λειτουργία, κατά την οποία συλλειτούργησαν και οι τρεις Μητροπολίτες, ενώ οπαραβρέθηκαν οι βουλευτές Χαλκιδικής, Γ.Βαγιωνάς και Σ.Βλάχου, ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μ. Καρράς και άλλοι επίσημοι.

φωτογραφίες της Μάρως Τσινά / halkidikinews.gr

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info