Ελλάδα

Η μνήμη των Τριών Προστατών των Γραμμάτων στη Μητρόπολη Χίου

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 η σεπτή μνήμη των Τριών μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, Προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας Βασιλείου του Μεγάλου Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου Χρυσοστόμου στον Ιερό Ναό Παναγίας Μουτσαίνης Βροντάδου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με την παρουσία εκπαιδευτικών και μαθητών από τα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλεως του Βροντάδου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξήγησε τον λόγο για τον οποίο την ημέρα αυτή εορτάζουν τα Ελληνικά Γράμματα και τόνισε στους μαθητές τον ορισμό της Αριστείας όπως αυτή αποτυπώνεται στα Ομηρικά έπη και στην Αγία Γραφή αλλά και πως την ερμηνεύουν οι Πατέρες της Εκκλησίας μας.

Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας τέλεσε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής πάντων των Ευεργετών του Γυμνασίου Βροντάδου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος βράβευσε τους Αριστούχους μαθητές των Σχολείων του Βροντάδου, προσφέροντας τους ως δώρο και ευλογία – δια ιδίων εξόδων – από ένα βιβλίο.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σύναξη εκπροσώπων Μητροπόλεων, για την διοργάνωση εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Στις εκδηλώσεις της Εστίας Θεολόγων Χάλκης ο μητροπολίτης Βρυούλων

Γραφείο Ρεπορτάζ

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κερνά καφέ μαθητές με insta story (βίντεο)

Αναδημοσίευση

Απάντηση Μητροπολίτη Χίου σε Ερντογάν: «Οι Έλληνες πέφτουν στη θάλασσα μόνοι τους, για να πιάσουν τον Σταυρό»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Το μεγάλο «όπλο» στα χέρια των Χριστιανών είναι η προσευχή του ενός για τον άλλον»

Εκκλησία της Ελλάδος

Χίου: «Αυτή είναι η πατρίδα μας, ο πολιτισμός μας και η καρδιά μας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σπύρος Παπαγεωργίου