Στο ιστορικό Ναό των Αγίων Αποστόλων, στο κέντρο της Καλαμάτας, που αποτελεί το σύμβολο της ενάρξεως της Επαναστάσεως του 1821, τιμήθηκε η Σύναξη των Δώδεκα Αποστόλων, στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Τον πανηγυρικό εσπερινό της παραμονής, τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο έργο των Αγίων Αποστόλων και στην ιεραποστολική τους δράση στα πέρατα της οικουμένης. Την κυριώνυμο ημέρα χοροστάτησε στον Όρθρο και στην πανηγυρική θεία Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχήθηκε στους πιστούς να ομοιάσουν στην πίστη των Δώδεκα Αποστόλων και να ακολουθήσουν το Λόγο του Θεού. Στις Ιερές Ακολουθίες τους ύμνους απέδωσε η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Διευθυντού της Σχολής κ. Κων. Σιάχου.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: