Αμερική

Η μνήμη των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Νέα Υόρκη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Στο μικρό ιστορικό παρεκκλήσιο του Αποστόλου Παύλου στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής λειτούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, εορτή και μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Στο κήρυγμα του Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην τεραστία δύναμη του Αγίου Πνεύματος στη μεταστροφή και ριζική μεταβολή της ζωής των ανθρώπων όπως έγινε και στη ζωή των δύο κορυφαίων Αποστόλων της Εκκλησίας μας. Ένας απλός ψαράς, είπε ο Αρχιεπίσκοπος για τον Απόστολο Πέτρο, έγινε απόστολος και μάρτυς κι ένας διώκτης του Χριστού, ο Σαύλος, μετεστράφη και έγινε ο Απόστολος των Εθνών Παύλος.

Επί πλέον ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο συμβάν που εξιστορείται στις Πράξεις των Αποστόλων (κεφ. 13:10-12) όταν ο Απόστολος Παύλος ευρισκόμενος στην Κύπρο μαζί με τον Απόστολο Βαρνάβα κήρυτταν τον λόγο του Θεού στην Πάφο. Εκεί ο Παύλος, πλησθείς Πνεύματος Αγίου, επέπληξε τον μάγο Ελύμα για τον δόλο, την ραδιουργία του και την λυσσαλέα πολεμική του προς καθετί δίκαιο και καλό. Το αποτέλεσμα αυτού του επεισοδίου, είπε ο Αρχιεπίσκοπος, ήταν να πιστέψει στον Χριστό ο πρώτος υψηλά ιστάμενος Ρωμαίος, ο Ανθύπατος Σέργιος Παύλος και να μεταστραφεί στον Χριστιανισμό.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Στις εκδηλώσεις της Εστίας Θεολόγων Χάλκης ο μητροπολίτης Βρυούλων

Γραφείο Ρεπορτάζ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Το μεγάλο «όπλο» στα χέρια των Χριστιανών είναι η προσευχή του ενός για τον άλλον»

Εκκλησία της Ελλάδος

O Ηγούμενος της Μονής Σταυρονικήτα στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου

Αναδημοσίευση

Ο «Χρυσός Αριστοτέλης» στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας- Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Γραφείο Ρεπορτάζ

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο «Γυναίκες στη σκιά της βίας: Η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών»

Εκκλησία της Ελλάδος

237.000$ για τους πυρόπληκτους από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Σπύρος Παπαγεωργίου