Όλως ιδιαιτέρως και με μεγάλη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων μαρτύρων Αδριανού και Ναταλίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Δρέπανο Ναυπλίας.

Φέτος στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Το παρών έδωσαν και φέτος πάρα πολλοί Ιερείς από το Ναύπλιο και το Αργος. Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας των Αγίων σε όλο το χωριό προς ευλογία του τόπου και των κατοίκων της, παιανιζούσης της δημοτικής φιλαρμονικής του δήμου Ναυπλιέων.

Ο Ιερός Ναός των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας είναι χτισμένος προ του 1830 βάση μαρτυριών καθώς και από τις ημερομηνίες σε κάποιες παλιές εικόνες, μάλιστα λέγεται πως υπήρχε εκεί άλλος ναός μικρός και οι κάτοικοι της περιοχής το γκρέμισαν για να φτιάξουν τον σημερινό μεγαλοπρεπή ναό.

Ο ιερέας του ναού πατέρας Ιωάννης Μπαβέλας ευχαρίστησε τον επίσκοπο Επιδαύρου, τους ιερείς κι όλο τον κόσμο για την παρουσία τους στην εορτή των Αγίων.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Αργολίδος Γ. Ανδριανός και Γ. Γαλέος, ο αντιπεριφερειάρχης Α. Χειβιδόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Β. Σιδέρης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων Χρ. Γραμματικόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι και πάρα πολύς κόσμος.

Ετικέτες: