Η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού εόρταστηκε με τη δέουσα λαμπρότητα εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κατά το διήμερο 26- 27 Ιουλίου 2015.

Την παραμονή της εορτής, ετελέσθη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος της περιοχής της Βαμβακιάς, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος και ομίλησε προς το παριστάμενο εκκλησίασμα επικαίρως, και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευσις της Εικόνος και του Σεπτού και Χαριτόβρυτου Λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονος πέριξ της περιοχής.

Ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέσθηκε στον προαύλειο χώρο του φιλοξενείου νέων που ευρίσκεται στην περιοχή του Σοχού.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, παρέστησαν εκτός από τους νέους που φιλοξενούνται αυτές τις ημέρες στις εγκαταστάσεις τις οποίες είχε εγκαινιάσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, και αρκετός κόσμος, ο οποίος με πολλή ευλάβεια και κατάνυξη παρακολούθησε τα τελούμενα του Ιερού Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, κοινωνώντας στο τέλος των Αχράντων Μυστηρίων.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά αναφέρθηκε εκτενώς στον βίο, το έργο και το μαρτύριο του τιμωμένου από την Εκκλησία Αγίου Παντελεήμονος, τονίζοντας ότι η επιστήμη της οποίας υπήρξε άριστος κάτοχος ο Άγιος, δεν υπήρξε εμπόδιο για να είναι και άριστος εις την Πίστη του προς τον Χριστό.

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε όλοι μας, είναι ότι ούτε ο πλούτος, η δόξα το επάγγελμα αλλά και ακόμα και η άριστη επιστημονική μας κατάρτιση θα πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για την βίωση και ομολογία των αληθειών της Πίστεως μας.

Ο Ανάργυρος Ιατρός Παντελεήμων είναι εκείνος ο Άγιος που με το φωτεινό παράδειγμά του συνδυάζει επ’ ακριβώς την έννοια του πραγματικού μεγαλείου της αγάπης στην χαρισματική διακονία του πάσχοντος συνανθρώπου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους νέους που ευρίσκονται αυτήν την περίοδο στους χώρους του φιλοξενείου, καθώς και με τους υπευθύνους αυτών, ενώ παράλληλα επεσκέφθη και τις εγκαταστάσεις όπου διαμένουν και περνούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: