Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε η νήσος Αίγινα την ετησία μνήμη του πολιούχου και προστάτου Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού (8 και 9 Νοεμβρίου ε.έ). Σύμφωνα με το πρόγραμμα την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ενωρίς ο μικρός εσπερινός εις το Καθολικόν της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος (Αγίου Νεκταρίου) και εν συνεχεία ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός εις τον νέον παμμεγέθη Ι. Ναό του Αγίου Νεκταρίου με την συμμετοχή των προσκληθέντων από τον Σεβ. Ποιμενάρχην μας Σεβ. Μητροπολιτών: Νέας Κρήνης καί Καλαμαριάς Ιουστίνου, Φθιώτιδος Συμεών, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιεροθέου. Εις τον Μ. Εσπερινό χοροστάτησε ο άγιος  Λήμνου και ο άγιος Λαρίσης εκήρυξε τον Θ. Λόγον. Ακολούθησε ιερά αγρυπνία μέχρι της 5.30΄πρωϊνής εις την οποίαν ομίλησε ο Πανοσ. Αρχμ. π. Σάββας  Ζέρβας, Εφημέριος- Ιεροκήρυξ καί Γραμματεύς της Συνοδικής επιτροπής Θ. Λατρείας.

Την κυριώνυμον της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου  όστις και εκήρυξε  τον Θ.Λόγον  Στην συνέχεια σχηματίσθηκε εις τον λιμένα της νήσου Αιγίνης η λιτανευτική πομπή η οποία κατέληξε εις τον Ι. Μητροπολιτικόν Ναόν.  Μετά το πέρας της λιτανεύσεως παρετέθη επίσημον εόρτιον πρωϊνόν εις το εν Αιγίνη πνευματικόν Κέντρον.

Ας σημειωθεί ότι στις ιερές ακολουθίες έψαλλε πολυμελής χορός Ιεροψαλτών υπό την χοραρχίαν του Πρωτοψάλτου κ. Δημητρίου Καλομοίρη. Τον Μ. Εσπερινό, ως και την Πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία μετέδωσαν απευθείας ο Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Ρ/Σ της Πειραϊκής  Εκκλησίας την ιερά αγρυπνία. Το απόγευμα της εορτής εψάλη ο Εσπερινός της αποδόσεως. Η χάρις και η ευλογία του Αγίου Νεκταρίου του θαυματοβρύτου στις δύσκολες αυτές ημέρες να είναι  μαζί μας!

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: