Με ιδιαίτερη κατάνυξη, ιεροπρέπεια και συμμετοχή μεγάλου πλήθους πιστών, ιδιαίτερα νέων, γιορτάστηκε η μνήμη του αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά του θαυματουργού, στον Ιερό Ναό του αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη Ν. Φιλαδέλφεια, το ισόγειο του οποίου τιμάται στο όνομα του αγίου και φυλάσσεται απότμημα από το ιερό του Λείψανο.

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Αρβανίτης ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, προτρέποντας τους πιστούς και, μάλιστα, τους νέους και τις νέες που είχαν κατακλύσει τον Ναό, να τιμήσουν τον άγιο Μηνά εμπνεόμενοι από το αγωνιστικό Χριστιανικό του πνεύμα αντιστεκόμενοι στην ηθική παρακμή των ημερών μας, ενώ μετέφερε και τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Στο τέλος της λατρευτικής συνάξεως, ο Προϊστάμενος του Ι.Ναού π. Τιμόθεος Ηλιάκης ευχαρίστησε θερμά τον Πρωτοσύγκελλο π. Επιφάνιο για την παρουσία του στον Ιερό Ναό και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευάρεστα στον Θεό με τις πρεσβείες του αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά του θαυματουργού.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: