Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του προστάτου και εφόρου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, Αγίου Ιερομάρτυρος Ηρακλειδίου του πρώτου Επισκόπου των Ταμασέων, στην ομώνυμη Μονή στο Πολιτικό.

Το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπα συγχοροστατούντος και του επιχωρίου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ταμασού ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Ηρακλειδίου αλλά και στην συμβολή του στη διάδοση του Χριστιανισμού στην περιοχή της αρχαίας Ταμασού, αλλά και ευρύτερα στην νήσο ολόκληρη. Ακολούθως ευχαρίστησε θερμώς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα, ο οποίος απεδέχθη την πρόσκληση, για να παρευρεθεί στην Κύπρο, στους εορτασμούς για τη μνήμη του Αγίου Ηρακλειδίου, οι οποίοι φέτος συμπίπτουν με την επέτειο των δέκα χρόνων από την ανασύσταση της Μητροπόλεως μας.

Την κυριόνυμο μέρα της εορτής του Αγίου Ηρακλειδίου τελέστηκε στην ομώνυμη Ιερά Μονή δισαρχιερατικό συλλείτουργο στην παρουσία δεκάδων προσκυνητών, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπα εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρχάγγελσκ κ. Δανιήλ εκ του Πατριαρχείου Μόσχας. Παρέστη συμπροσευχόμενος ο επιχώριος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας.

Πριν απο την έναρξη της Θείας Λειτουργίας, ο μεν Μητροπολίτης Κλεόπας χειροθέτησε κατόπιν σχετικής άδειας του οικείου Μητροπολίτου, σε Οικονόμο τον Πρεσβύτερο της Μητροπόλεως μας π. Ιωσήφ Κόλμαν και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας χειροθέτησε σε Οικονόμον τον εφημέριο της Μονής π. Βασίλειο Μεσαρίτη.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info