Σ΄ έναν ξεχωριστό ναό αφιερωμένο στην Αγία Παρασκευή, στην περιοχή της Νέας Πεντέλης, ξεκίνησε χθες το απόγευμα ο εορτασμός για την μνήμη της αγίας, με την τέλεση πανηγυρικού αρχιερατικού εσπερινού.

Στον αρχιερατικό εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θερμοπυλών και Ηγούμενος της Μονής Πεντέλης κ. Ιωάννης και συμμετείχε πλήθος πιστών.

Ο περικαλλής και νέος ναός στη Νέα Πεντέλη, που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι εργασίες για την αποπεράτωσή του, αποτελεί ήδη ένα ξεχωριστό στολίδι στην περιοχή το οποίο οι κάτοικοι τιμούν ιδιαίτερα.

Μετά τον εσπερινό, πραγματοποιήθηκε λιτανεία της εικόνας και του λειψάνου της Αγίας Παρασκευής στους δρόμους και την κεντρική πλατεία της ενορίας. Η προσέλευση των πιστών ήταν αρκετά μεγάλη.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης ευχαρίστησε τους ιερείς του ναού και ιδιαίτερα την Μπάντα του Πυροσβεστικού σώματος που συνόδευσε στη λιτανεία ενώ ευχήθηκε “να μην έχουμε άλλες φωτιές αυτό το καλοκαίρι”.

Από την μεριά του, ο προϊστάμενος του ναού π. Ιωάννης Σαββάκης τόνισε ότι «μπορεί να είναι μια θερμή μέρα η σημερινή αλλά δεν είναι μόνο από την υψηλή θερμοκρασία. Είναι και από το εκκλησίασμα που με ευλάβεια ήρθε να προσκυνήσει τα τίμια λείψανα της Αγίας Παρασκευής».Επίσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την παρουσία του τον Μητροπολίτη Ιωάννη.

Στο τέλος, υπογράμμισε τη σημαντική προσφορά και βοήθεια της Ιεράς Μονής λέγοντας ότι «η Μονή Πεντέλης ήταν και είναι εδώ στην ενορία, φρουρός μας».

Το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: