Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 | 22:18

Η μητρόπολη Λαγκαδά υποδέχθηκε το λείψανο του αγίου Χαραλάμπους

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με κάθε λαμπρότητα και πλημυρισμένη από αισθήματα πνευματική χαράς, η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης υποδέχτηκε νωρίτερα το απόγευμα το Σεπτό και Χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού, το οποίο και φυλάσσεται εις το Μετόχιο της Ιεράς Μονής των Ιβήρων Αγίου Όρους, Παναγία η Πορταΐτισσα Κορνοφωλιάς Έβρου.

Η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου, το οποίο εκόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ναθαναήλ, πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη, έμπροσθέν του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά.

Εν συνεχείᾳ, το Άγιο Λείψανο, συνοδεία του κλήρου της Μητροπόλεως, εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών και πλήθους λαού, μεταφέρθηκε εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Λαγκαδά, όπου και ετελέσθη επίσημος Δοξολογία καθώς και Ιερά Παράκλησις προς τον Άγιο Χαράλαμπο.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής των Ιβήρων, π. Ναθαναήλ, ο οποίος είχε την ευγενή καλοσύνη να κομίσει το σπουδαίο αυτό μαργαρίτη της Ορθοδόξου Πίστεως στην Ιερά μας Μητρόπολη προς ευλογία και αγιασμό των κατοίκων του Λαγκαδά, ενώ ομίλησε και επικαίρως περί της τιμής των Ιερών Λειψάνων.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής των Ιβήρων Αγίου Όρους π. Ναθαναήλ, στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού αναφέρθηκε εν συντομία σε μερικές από τις θαυμαστές επεμβάσεις του Αγίου Χαραλάμπους, τόνισε ότι ο Άγιος είναι εκείνος, ο ακλόνητος στύλος της Εκκλησίας που προσφέρει μέσα από το Μαρτύριο του, το φως σε όλη την οικουμένη, ώστε να διαλύεται το σκοτάδι της απιστίας και ταυτόχρονα να πρεσβεύει για την Σωτηρία των όλων των ψυχών. Ας προσέλθουμε με πίστη να προσκυνήσουμε το Άγιο Λείψανό του και ας τον παρακαλέσουμε να βοηθήσει τον τόπο και την πατρίδα μας, σε αυτές τις δύσκολες ώρες που διανύουμε.

Καταλήγοντας, προέτρεψε όλους τους παρισταμένους να προσεύχονται συνεχώς, ώστε η χάρη του Αγίου, να ελευθερώσει όλους μας από την πνευματική πανώλη και να μας χαρίσει πνεύμα αγάπης, μετανοίας και θυσίας ώστε ο καθένας από τον χώρο που ευρίσκεται να κάνει μία νέα αρχή στην ζωή του, αντλώντας δύναμη μέσα από την Ορθόδοξο Εκκλησία.

Στις 21:00μ.μ. θα τελεσθεί η Ιερά Αγρυπνία σύμφωνα με το Αγιορείτικο Τυπικό, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιώαννου, ενώ αύριο, μετά την πρωινή Θεία Λειτουργία, το Ιερό Λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους, θα αναχωρήσει και θα επιστρέψει εις την Ιερά Μονή της Παναγίας της Πορταϊτίσσης Κορνοφωλιάς Έβρου, όπου και φυλάσσεται.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ