Τη σίτιση των πυρόπληκτων που φιλοξενούνται στο θέρετρο των Αξιωματικών της Αεροπορίας στη Ν. Μάκρη προσφέρθηκε να αναλάβει η μητρόπολη Κηφισίας ύστερα από καταγγελία ότι σταματά η δωρεάν διανομή συσσιτίων από την Αεροπορία καθώς η σύμβασή της για τον συγκεκριμένο σκοπό έληξε στις 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του irafina.gr, η Αεροπορία είχε ενημερώσει τους δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας πως θα έπρεπε να αναλάβουν από 1η Σεπτεμβρίου το συσσίτιο των πυρόπληκτων καθώς η σύμβαση που είχε για τα συσσίτια που τους διανέμει δωρεάν έληξε την Παρασκευή 31 Αυγούστου. Διαφορετικά, οι ίδιοι οι πυρόπληκτοι θα κληθούν να πληρώσουν μέχρι και εφτά ευρώ την μερίδα φαγητού.

Ο δήμος Ραφήνας, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, έχει ήδη φροντίσει για τη διανομή γευμάτων στους πυρόπληκτους δημότες του που φιλοξενούνται στα ΚΕΔΑ. Από τον δήμο Μαραθώνα, όμως, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

Για το θέμα αυτό ενημερώθηκε ο προϊστάμενος του ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μάτι πατήρ Δωρόθεος, ο οποίος, όπως ανέφερε στο irafina.gr, επικοινώνησε με τον μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού. Ο κ. Κύριλλος ανταποκρίθηκε αμέσως και τον ενημέρωσε πως αν ο Δήμος Μαραθώνα δεν ανταποκριθεί, η Μητρόπολη θα αναλάβει τα έξοδα για τη σίτιση των πυρόπληκτων.

Ο πατήρ Δωρόθεος δήλωσε στο irafina.gr πως οι πυρόπληκτοι δημότες Μαραθώνα έχουν ενημερωθεί από τον Δήμο να φύγουν από τις δομές όπου φιλοξενούνται, αφού έχει εγκριθεί το επίδομα ενοικίου. Το επίδομα αυτό, όμως, δεν το έχουν λάβει ακόμα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο π. Δωρόθεος με τον Δήμαρχο Ραφήνας, ο κ. Μπουρνούς τον διαβεβαίωσε πως όσον αφορά στη σίτιση των πυρόπληκτων, μπορεί να αναλάβει να δοθούν γεύματα και σε δημότες του Μαραθώνα, ενώ από τον γειτονικό δήμο δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση μέχρι αυτή την ώρα.

Ο πατήρ Δωρόθεος τόνισε πως η Μητρόπολη Κηφισίας δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν από τους ανθρώπους αυτούς που υπέφεραν από την καταστροφική πυρκαγιά αβοήθητο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η σύμβαση που είχε η Αεροπορία για τη σίτιση των 150 πυρόπληκτων που φιλοξενούνται στα ΚΕΔΑ παρατάθηκε για ακόμα μία εβδομάδα, μέσα στην οποία αναμένεται αν θα υπάρξει ανταπόκριση από τον δήμο Μαραθώνα.

Η Σοφία Καρεκλά έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Εργάζεται σε τηλεοπτικά κι έντυπα Μέσα, από το 2006.