Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 | 20:01

Η μητρόπολη Γουμενίσσης υποδέχθηκε την κάρα του αγίου Κυπριανού από την Κύπρο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΖΑΧΟΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ

Με τη δέουσα επισημότητα, η μητρόπολη Γουμενίσσης υποδέχθηκε χθες το απόγευμα την κάρα του αγίου ιερομάρτυρος Κυπριανού, η οποία μεταφέρεται για πρώτη φορά από την Κύπρο στην Ελλάδα. Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην Ποντοηράκλεια του νομού Κιλκίς, παρουσία του δημάρχου Παιονίας και της στρατιωτικής ηγεσίας της περιοχής.

Την κάρα του αγίου παρέλαβε ο επίσκοπος Θερμών κ. Δημήτριος, πλαισιωμένος από ιερείς της μητρόπολης Γουμενίσσης στην πλατεία του χωριού. Στη συνέχεια, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του δήμου και στρατιωτικού αγήματος, κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν στον ναό του Προφήτη Ηλία όπου τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός.

Στην ομιλία του στο τέλος του εσπερινού, ο κ. Δημήτριος επεσήμανε τη σημασία των αγίων ως πρότυπα για τους πιστούς καθώς «ο άγιος είναι ο ασφαλέστερος οδηγός ζωής και συμπεριφοράς μετά τον Ιησού», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Αναφέρθηκε, ακόμη, στα γνωρίσματα που χαρακτηρίζουν τους αγίους, ενώ τόνισε ιδιαιτέρως τρία από αυτά, «πρώτα την αγάπη, έπειτα την βαθιά και θερμή πίστη στον Θεό και τρίτον την ελπίδα στην πρόνοιά του».

Στη συνέχεια, ο αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Χαραλάμπους, εφημέριος του ναού, ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι με τη βοήθειά τους συνέβαλαν στην μεταφορά της κάρας του αγίου Κυπριανού στην Ελλάδα και τους απένειμε από έναν αναμνηστικό σταυρό καθώς και ένα ευχαριστήριο γράμμα. Μεταξύ αυτών ο κ. Ιωάννης Μουζενίδης εκ μέρους της Ellinair, ο δήμαρχος Παιονίας, ο πρόεδρος της Ποντοηράκλειας αλλά και οι κληρικοί που ήρθαν από την Κύπρο συνοδεύοντας το ιερό λείψανο.

Η κάρα του αγίου Κυπριανού θα παραμείνει στην Ποντοηράκλεια μέχρι και τις 24 Ιουλίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ