Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε στο Βόλο η μεγάλη Δεσποτική εορτή του Σωτήρος Χριστού, με επίκεντρο τον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της πόλης.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο εκ Βόλου καταγόμενος Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας & Μαλάουι κ. Ιωακείμ, τον οποίο πλαισίωσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, παρουσία του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμ. Βαρθολομαίου Σαμαρά και πλήθους λαού του Θεού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Βαρθολομαίος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Εορτή της Μεταμορφώσεως και μετέφερε σε όλους την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ζάμπιας & Μαλάουι κ. Ιωακείμ και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Επιφάνιος Δημητρίου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: