Σάββατο 13 Απριλίου 2024 | 4:23

Η Μεγάλη Παρασκευή στη Μητρόπολη Γλυφάδας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Μεγάλη Παρασκευή του έτους 2018, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Γλυφάδας κ. Παύλος προεξήρχε των Ιερών Ακολουθιών κατά την εξής χρονολογικά σειρά: Το πρωί στις Μεγάλες Ώρες και τον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας

, όπου προέβη και σε χειροθεσία του οφικίου του Πρωτοπρεσβυτέρου στον π. Νικόλαο Κωνσταντινίδη, ο οποίος έχει και την ιδιότητα του Αστυνομικού.

Νωρίς το απόγευμα, στις 4.30, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία του Επιταφίου, ψέλνοντας τα Εγκώμια στο Ιερό Κοιμητηριακό Παρεκκλήσιο Αγίου Γεωργίου Γλυφάδας.

Στη συνέχεια έγινε η Λιτάνευση του Επιταφίου γύρω γύρω περιμετρικά εντός του Κοιμητηρίου με την συμμετοχή πλήθος κόσμου. Στο τέλος της Ακολουθίας τελέσθηκε Πάνδημο Τρισάγιο για όλους τους Κεκοιμημένους αδελφούς μας, που βρίσκονται θαμμένοι στο Ιερό Κοιμητήριο.

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Επιταφίου, του όρθρου του Μ. Σαββάτου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Μητροπόλεως εκ νέου. Πλήθος ιερέων και χιλιάδες κόσμου, συμμετείχαν στην Λιτάνευση του Επιταφίου με κατάνυξη.

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας, λίγο πριν την έναρξη της ιεράς λιτανεἰας του επιταφίου στους δρόμους της Ενορίας,. παράδοση του Πρωτοσυγκέλλου ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ψωΐνος, αναφέρθηκε επιγραμματικά στο πνευματικό σκοπό και περιεχόμενο που έχουν οι λιτανίες η Εκκλησία.

Στο τέλος της Ακολουθίας ο σεβασμιώτατος κ. Παύλος, ευχήθηκε σε όλους καλή Ανάσταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στη θεία λειτουργία του Σαββάτου του Λαζάρου στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Γλυφάδας,, όσο και στις δεήσεις κατά την λιτανεία, δεηθήκαμε όλοι να απελευθερωθούν σύντομα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται ακόμη στις φυλακές της Ανδριανουπόλεως της Τουρκίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ